Környezetvédelem

Ebben az évben a György-vízen a kék algák nagy tömegben való elszaporodása indult meg, melyet megfelelő kémiai kezeléssel sikerült megfékezni. Az egyesület saját vizein a tél folyamán  a lékelés folyamatosan végeztük, semmiféle halpusztulás ebből adódóan nem történt.

A téli nádvágást, a horgászhelyek kialakítását az év folyamán a fűnyírást folyamatosan végeztük, Az Aranysziget kisréti oldalánál, valamint új horgászhelyek kialakítását jelentős költséggel, elvégeztük.  
A vízparton a szemétgyűjtést munkatársaink végezték és az összegyűjtött szemetet az egyesület kontéreiben tároltuk, innen került elszállításra.

Csongrádon 2009. évben megalakult "Alsó-Tiszavidék Fejlesztéséért Egyesület", melynek egyesületünk alapító tagja lett.

2010. évben egyesületünk két turizmust fejlesztő pályázatot adott be a fent megnevezett egyesülethez. Az egyik pályázatunk az egyesület kisréti területen lévő faházainak téliesítésére szól, a másik pályázatunk pedig a György-vízen egy 30 csónak elhelyezésére alkalmas móló létesítésére készült.

Mindkét beadott pályázatunk nyertes lett, a pályázat kiírása értelmében megvalósítást előre kell finanszírozni, a bekerülési összeg 2.500.000,- Ft, melynek teljesítése terveink szerint 2011. év során megtörténik. A pályázati összeg 60 %-át a pályázat alapján egyesületünk részére visszatérítik.

You are here Környezetvédelem